SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Home / forum / Lounges / Maya Basics & Newbie Lounge / Fading objects not casting raytraced shadows correctly
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 30-10-2006, 01:31 PM   #1
parka
Registered User
 
parka's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 102
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default Fading objects not casting raytraced shadows correctly

I've attached the rendered image.

There's a keylight casting raytraced shadows directly on top.
There are two arrows. One bent and the other flat.
The flat arrow is casting the correct fading arrow.
The bent arrow's shadow doesn't fade completely at the end.

Any ideas why?
parka is offline   Reply With Quote
Old 30-10-2006, 01:41 PM   #2
parka
Registered User
 
parka's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 102
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

Opps. Here's the file
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	arrows.jpg
Views:	29
Size:	47.3 KB
ID:	31305  
parka is offline   Reply With Quote
Old 30-10-2006, 04:27 PM   #3
Dann
Registered User
 
Dann's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Los Angeles
Posts: 695
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Without seeing the actual shader it's hard to tell. Is it a projection node or are you using UVs? It's just a wild guess, but if you are using a ramp to control your transparency, maybe it's set to wrap (tile), and what we're seeing is that ramp starting over again?
Dann is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2006, 02:01 AM   #4
parka
Registered User
 
parka's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 102
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

The ramp was set to repeat only once.
Here's the Maya 7 file.
Attached Files
File Type: mb arrows.mb (61.2 KB, 16 views)
parka is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem solving many dynamic objects in a pile? rohiniduggal Dynamics & Special Effects 3 14-01-2011 06:26 PM
Strange Problem - Unable to change attributes for multiple objects anthonysw3 Technical Issues 4 04-12-2010 10:56 PM

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.