SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Home / forum / Modeling / Modeling / Poly to Subdivision convert problem
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 03-12-2007, 12:21 AM   #1
Red_Roxxor
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 23
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Poly to Subdivision convert problem

Hi it's me again with another problem i'm sure you can help me with. I just made my poly dog and now i wanted to covert it into a subdivision but i always get an error.

[b]polyToSubdiv -ap 0 -ch 0 -aut off -maxPolyCount 1000 -maxEdgesPerVert 32 |polySurface8|polySurfaceShape11;
// Error: polyToSubdiv1 (Poly To Subdiv Node): One or more edges is nonmanifold.
// Nonmanifold geometry cannot be converted to a subdivision surface.
// To clean up nonmanifold edges, use Polygons->Cleanup with the nonmanifold option. //
// Error: Command polyToSubdiv failed. Open Script Editor for details. //
B]

someone knows what that should mean i already tired the clean up thing with the option: "Edges with zero lengh". I don't really know what's meand with "nonmanifold option" i come form austria and so my english isn't so good but I also didn't find a translation on the internet.
pls someone help me.

Red


what i forget to ask is: in the video tut he cleaqns everything up with merge vertices but that doesn't do anything so i just did everthing with merge to center. where could the problem with the vertices tool be?

Last edited by Red_Roxxor : 03-12-2007 at 12:24 AM.
Red_Roxxor is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2007, 03:59 AM   #2
publicFunction
Senior Software Developer
 
publicFunction's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Livingston, Scotland
Posts: 1,701
Thanks: 1
Thanked 23 Times in 23 Posts
Default

It seems to me that the way you have tackled the merge vertices is your problem.

It sounds like you still have 2 seperate peices of geometry merged, so until that is a single bit of geometry it cant be converted to Sub-D. Undo the Merge to Center and then go ack and merge each vert individually and try again.
__________________
Chris (formerly R@nSiD)
Twitter
When the power of love overcomes the love of power the world will truely know peace - Jimmy Hendrix
Winner SM VFX Challenge 1
3rd Place SM SteamPunk Challenge (May 2007)
publicFunction is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2007, 12:36 PM   #3
Red_Roxxor
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 23
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Sry I'm real maya noob this is my first modeling and so i really don't know what you wanted to tell me.
But i combined all pieces so i have one geometry.
Red_Roxxor is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2007, 03:55 PM   #4
publicFunction
Senior Software Developer
 
publicFunction's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Livingston, Scotland
Posts: 1,701
Thanks: 1
Thanked 23 Times in 23 Posts
Default

OK but these have to be knitted together using Merge Vertices...
__________________
Chris (formerly R@nSiD)
Twitter
When the power of love overcomes the love of power the world will truely know peace - Jimmy Hendrix
Winner SM VFX Challenge 1
3rd Place SM SteamPunk Challenge (May 2007)
publicFunction is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2007, 07:00 PM   #5
Red_Roxxor
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 23
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ok i solved the merge vertieces problem (i just had to raise the settings casue it didn't work with the defaults) but the other probem is still there nobody got an idea?
Red_Roxxor is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2007, 07:55 PM   #6
Mayaniac
As Zbrushiac sounds stupid!
 
Mayaniac's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Derby
Posts: 1,241
Thanks: 23
Thanked 33 Times in 30 Posts
Default

When it tells you to open the scrip editor, you should open it, and it should tell you what the problem is.

What you will probably find has happened, is you've got a hole in your mesh that you haven't noticed.

Go to>> Mesh>> Cleanup>> and in the options window make sure "Nonmanifold Geometry" is checked.

Hit apply, and it should highlight the vertices's in the problem area.

You will probably have to manually fix the problem, weather you merge the problem verts, or have to delete them, depends on the problem.
__________________
www.stevenegan-cgi.com

"Your weapons are no match for ours! People of Mars, surrender!"
"Um, this isn't Mars. This is Earth."
"Earth? Earth-with-nuclear-weapons Earth?"
"Yes."
[long pause] "Friend!!"
Mayaniac is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem solving many dynamic objects in a pile? rohiniduggal Dynamics & Special Effects 3 14-01-2011 06:26 PM
apache environment problem andrew_sorensen Simply Maya Tutorials 4 08-12-2010 02:48 PM
Strange Problem - Unable to change attributes for multiple objects anthonysw3 Technical Issues 4 04-12-2010 10:56 PM

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.