SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Home / forum / Lounges / Maya Basics & Newbie Lounge / wireframe on selected?
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 09-02-2010, 11:24 PM   #1
mtnhome3d
Registered User
 
mtnhome3d's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 57
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default wireframe on selected?

does anybody know if its possible to do a something like smooth shade on selected in reverse. so the only what you select and are working on is in wire frame. currently i create a second lambert and set the transparency to full and wireframe on shaded to true. any chance of a mel command that does what i want?
mtnhome3d is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2010, 05:13 AM   #2
G-Man
Subscriber
 
G-Man's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Bowling Green. Kentucky U.S.A.
Posts: 810
Thanks: 9
Thanked 27 Times in 23 Posts
Default

There are several mel scripts out there that i use for these type of things.
you can toggle wire frame on selected with mel scripts.
you can toggle x-ray on selected object with them,
there is one out that that will let you select objects without seeing the highlighted wire frame.
There is also a script out there that will make the selected object render wire only, which i think is what you were talking about, i personally don't use that one, so i cant remember the name of it. but they are all at Creative crash.com under mel scripts for maya. And i believe those woudl be in the Interface section of the mel scripts library they have there.

G-man
__________________
Follow My Business
On The Web!
Or
On Facebook!
G-Man is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2010, 04:34 PM   #3
mtnhome3d
Registered User
 
mtnhome3d's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 57
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i'm looking for a script that lets me pick an object in the viewport and have it display wired there for working with reference images.
mtnhome3d is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2010, 05:55 PM   #4
G-Man
Subscriber
 
G-Man's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Bowling Green. Kentucky U.S.A.
Posts: 810
Thanks: 9
Thanked 27 Times in 23 Posts
Default

I must be misunderstanding the question then, OF the object is selected, by default the wire frame is shown. Why would you need a mel script, or a shader that does this?

If i am misunderstanding the question i apologize ahead of time.

g-man
__________________
Follow My Business
On The Web!
Or
On Facebook!
G-Man is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2010, 07:58 PM   #5
Ozgalis
Events Team at Wargaming.net
 
Join Date: Dec 2008
Location: Crystal Lake, Illinois
Posts: 482
Thanks: 8
Thanked 74 Times in 69 Posts
Default

I think what he is asking for is this

When turing on wirefram all objects get wireframe turned on not just the one selected, is there away to just make your selected object show the wireframe even when it is not selected without all the other objects having their wireframe show also.
Ozgalis is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2010, 09:24 PM   #6
stwert
EduSciVis-er
 
Join Date: Dec 2005
Location: Toronto
Posts: 3,373
Thanks: 74
Thanked 710 Times in 642 Posts
Default

I think he means wireframe as in mode 4, versus wireframe on shaded, which is what happens by default when in mode 5,6,7 (for lack of better names).
stwert is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2010, 04:10 AM   #7
mtnhome3d
Registered User
 
mtnhome3d's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 57
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i want something like the picture. in this picture i had to turn "wireframe on shaded" on and create a work material that has full transparency. is there a way to do this in mel without all the setup? like the opposite of "smooth shade selected" a "wireframe selected"
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	capture.jpg
Views:	1083
Size:	182.1 KB
ID:	43771  
mtnhome3d is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2010, 07:18 PM   #8
G-Man
Subscriber
 
G-Man's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Bowling Green. Kentucky U.S.A.
Posts: 810
Thanks: 9
Thanked 27 Times in 23 Posts
Default

ohh, ok i gt it now.
Nope, sorry mate, i don't know of a mel script that will do that.
Though i'd think it wouldn't be hard to write a mel script that will create a shader that has the wire frame to true and transparency set all the way up, and toggle that shader and the default shader back and forth.

May-haps one of the scripters on the forum can write one up real fast? I don't script myself, or i'd give it a go.

G-man
__________________
Follow My Business
On The Web!
Or
On Facebook!
G-Man is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.