SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Home / forum / Lounges / Technical Issues / After I finished the blend shape,there is a serious problem on UV
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 17-03-2011, 05:03 PM   #1
bububububuzz
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default After I finished the blend shape,there is a serious problem on UV

I finished the model then i did the blend shape (facial animtion).
After this two step i work on UV mapping,


When i play the time line, problems happend...

All the texture is a mess...

Does anybody know how to fix this problem?
I do not want to redo the facial animation again and i want the UV do not in a mess anymore.

I have tired to open the input and output connections in Hyypergraph Hierachy,
i suppose it can let me delete the history individually,
i deleted the history of editing on UV,
the UV is still a mess.

Hopefully you can give me a hand.
Cheers!
bububububuzz is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to bububububuzz For This Useful Post:
Old 17-03-2011, 06:29 PM   #2
honestdom
The Nurb Herd
 
honestdom's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: London
Posts: 2,381
Thanks: 4
Thanked 298 Times in 288 Posts
Default

did you UV after rigging and animaion?

you could use a texture reference object.
honestdom is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to honestdom For This Useful Post:
Old 15-10-2011, 03:27 PM   #3
Jay
Lead Modeler - Framestore
 
Jay's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: UK
Posts: 6,276
Thanks: 41
Thanked 428 Times in 384 Posts
Default

Youve done something wrong, as the blendshape isnt reliant on the uv. Only vert position which is what they work from.

Also your UVs arent in a 0-1 space so you are going to have texture trouble too.

How did you set the blend shape up in the first place??

Jay
Jay is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Jay For This Useful Post:
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problem with smooth bind duyquyen Animation 1 17-02-2011 01:34 PM
Fluid effects Smoke/Fog looks bad, aliasing problem? Bugsby Maya Basics & Newbie Lounge 11 08-02-2011 03:11 PM
normal map and uv map 2011 omegaend Maya Materials & Textures 6 01-02-2011 06:34 AM
UV sets hamidz90 Maya Materials & Textures 8 24-01-2011 06:24 AM
Camera rendering problem! Aurorap Lighting & Rendering 2 08-01-2011 09:42 PM

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.