Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 14-03-2004, 08:49 PM   #1
Myte_mouse
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Boolean trouble

im making a simple model of a house but when i try to cut the windows and doors one of three things happen. First is both the cutting object and main object disappear. second is it acts like it cut it but when i render/shade the model it shows that it didnt actually cut it out, so in result i still have a solid wall. Lastly (i have made several models of this house trying to get it to work) it will allow me to cut out a door, but nothing else. could someone please help? i have tried increasing the edge count but that was no help. Thanks!
Myte_mouse is offline   Reply With Quote
Old 14-03-2004, 08:55 PM   #2
Darkware
Subscriber
 
Darkware's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: USA
Posts: 1,172
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

Myte... did you try what I recommended on Alias' forums in reply to your question? I explained what you needed to do in a paragraph there.
__________________
www.Darkware3D.com
Darkware is offline   Reply With Quote
Old 14-03-2004, 08:59 PM   #3
Myte_mouse
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

it didnt work
Myte_mouse is offline   Reply With Quote
Old 14-03-2004, 09:02 PM   #4
Myte_mouse
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i just found something that would work. Ive been creating the main parts of the building then cutting out the inside so that it has walls, then i tried to cut the windows and doors. But just now i tried to cut the doors and windows first, and then do the inside and that worked.
Myte_mouse is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.