Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 28-03-2004, 10:42 PM   #1
InvaZimm
Subscriber
 
InvaZimm's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Florida
Posts: 61
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Sub_D Duplication Problem

I created a basic hand using polys, then to add better detail I converted it to Sub-Ds. After I had gotten a reasonable looking hand for the project, I duplicated the hand and flipped it to the other side.
However, for some odd reason the duplicated hand still remains as both poly and standard. Thus primarily showing the poly aspect of it but with spots here and there where the standard version shows itself. I was wondering why this is the case, did I not dupplicate it properly? Thanx.
InvaZimm is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2004, 03:53 PM   #2
I-Iybrid
Simply Maya OG
 
I-Iybrid's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Queensbury NY, US A
Posts: 1,438
Thanks: 2
Thanked 14 Times in 14 Posts
Default

Try deleting the history before duplicating. That might do it, not 100% sure.
__________________
- Hybrid
I-Iybrid is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2004, 05:46 PM   #3
Alan
Moderator
 
Alan's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: London, UK
Posts: 2,800
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

No it's because you have "keep original" turned on in the convert to subdivs options box. Turn that off and you wont see the original.

Alan
__________________
Technical Director - Framestore

Currently working on: Your Highness

IMDB
Alan is offline   Reply With Quote
Old 31-03-2004, 05:11 PM   #4
InvaZimm
Subscriber
 
InvaZimm's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Florida
Posts: 61
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

How's the best way to turn it off if it was converted awhile ago in order to finish modeling it ?
__________________
John 'Zimm' Zimmermann
Setup Artist
http://johnzimmermann.com

“Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world." - A. Einstein
InvaZimm is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem solving many dynamic objects in a pile? rohiniduggal Dynamics & Special Effects 3 14-01-2011 07:26 PM
apache environment problem andrew_sorensen Simply Maya Tutorials 4 08-12-2010 03:48 PM
Strange Problem - Unable to change attributes for multiple objects anthonysw3 Technical Issues 4 04-12-2010 11:56 PM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.