Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Batman by Jason Edwards
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 14-08-2009, 08:16 PM   #1
Registered User
Join Date: Oct 2008
Posts: 57
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default invisibility plane came up

after opening a scene from digital tutors some settings changed from the default. i fixed everything but this strange invisibility plane still exists. i even uninstalled the programme and installed it again but it's still there. what might be it and how can i fix it? any help would me much appreciated.

(it's not a n object it's just a view problem)

sifidis is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2009, 08:17 PM   #2
Gen's Avatar
Join Date: Dec 2006
Location: South FL
Posts: 3,448
Thanks: 13
Thanked 634 Times in 557 Posts

Select the camera and increase the far clip plane.
Gen is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2009, 08:23 PM   #3
Registered User
Join Date: Oct 2008
Posts: 57
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Thumbs up

thx, that was it.
sifidis is offline   Reply With Quote
Old 15-08-2009, 03:42 AM   #4
Mayastatic's Avatar
Join Date: Jul 2006
Location: germany
Posts: 154
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

but in fact that means that your scene dimensions are not correct.
i think in preset the scene dimensions are at default by cm or inch and your scene looks like meters or yards.
So go to your projekt folder, normaly at c: doc and prefs-user-maya-2009-prefs-user_prefs...
delete that file and start maya and you will end up with a new scene with the right presets! inclusive right scene proportions....
When your object is to big try to import it under file-import...
ans scale it to 0.1 of global scale... than you should get a right scene size...
Mayastatic is offline   Reply With Quote

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Open Challenge -Jerry Can Texturing honestdom Battle Arena 77 03-12-2010 12:20 PM

Thread Tools

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.