Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 03-08-2007, 09:13 AM   #1
Shadow Corporation
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Location: petaluma, CA
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Camera Tools/Shelves missing after force quit

Hi all, I'm wondering if someone could help me with this problem. After I had force quit Maya, I restarted, had to rebuild everything. Now I'm missing the camera tools, I played around a bit but don't know how to restore them.
I've been googling this with not much luck,
thanks in advance to anyone who can help!

I'm on a powerpc mac osx.

W.Brown

Last edited by Shadow Corporation : 03-08-2007 at 08:55 PM.
Shadow Corporation is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2007, 01:58 PM   #2
Jr.Who
 
Posts: n/a
Default

Which camera tools are you talking about?
  Reply With Quote
Old 03-08-2007, 08:35 PM   #3
Shadow Corporation
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Location: petaluma, CA
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

the ones on the main menu, for moving, rotating, zooming in/out etc.
Shadow Corporation is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2007, 08:46 PM   #4
Jr.Who
 
Posts: n/a
Default

……

That’s not very specific…… Can you post a screenshot?
  Reply With Quote
Old 03-08-2007, 08:52 PM   #5
Shadow Corporation
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Location: petaluma, CA
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy

sure..now that I realize it, all my shelves are empty as well.damn



the same thing Happened to me a really long time ago when I had to force quit maya. I was able to restore the shelf/camera tools somehow, but I forget how I did that.
Shadow Corporation is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2007, 08:55 PM   #6
Jr.Who
 
Posts: n/a
Default

Well, I still don’t know what you mean by the camera controls. You might want to reinstall Maya if those shelves are like that.

What version of OSX are you running?
  Reply With Quote
Old 03-08-2007, 08:59 PM   #7
Shadow Corporation
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Location: petaluma, CA
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

you've never worked with cameras in maya before? you can pan, rotate, etc. those tools are usually in that area that is blank on the screeenshot. anyway, I can't reinstall.

running osx 10.4.9

:headbang:
Shadow Corporation is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2007, 09:01 PM   #8
Jr.Who
 
Posts: n/a
Default

Originally posted by Shadow Corporation
you've never worked with cameras in maya before? you can pan, rotate, etc. those tools are usually in that area that is blank on the screeenshot. anyway, I can't reinstall.

running osx 10.4.9

:headbang:
Pan and rotate in the perspective view? Is that what you mean?

BTW, why can’t you reinstall it?
  Reply With Quote
Old 03-08-2007, 09:03 PM   #9
The Architect
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Location: /dev/null
Posts: 891
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Just reset your Maya settings by deleting the settings folder. Maya's help files should have detailed instructions on how to do that for OS X.
__________________
C. P. U. Its not a big processor... Its a series of pipes!
The Architect is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2007, 09:14 PM   #10
Shadow Corporation
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Location: petaluma, CA
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

got it! on osx it was actually the preferences folder, thanks architect
Shadow Corporation is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2007, 09:35 PM   #11
Jr.Who
 
Posts: n/a
Default

So you got everything to work now?
  Reply With Quote
Old 06-08-2007, 09:07 AM   #12
marlonjohn
Subscriber
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 1,937
Thanks: 0
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default

I had this problem 2 weeks ago and went insanely nuts dont know the exact way i got it back up though i remember i just hit space bar and it was either under view or panels,
marlonjohn is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.