Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 12-12-2010, 03:07 PM   #1
Joey81
Subscriber
 
Joey81's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Budapest, Hungary
Posts: 242
Thanks: 2
Thanked 30 Times in 29 Posts
Default Maya perspective view settings

Hey All!

Anyone knows where to reset the perspective view settings? I ve some problem going on. On the left side where you can switch single perspective view & the four view is the problem. If I use the 4 view nothing changes but if i click to the single perspective view it goes to wireframe mode & shows the grid. Its so annoying. Where can i Reset this single perspective view settings?
I've tried the window/setting pref/edit reset but did not help.

any good idea?

thx

joey
Joey81 is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Joey81 For This Useful Post:
Old 12-12-2010, 04:41 PM   #2
maheshsubbiah
Registered User
 
maheshsubbiah's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: India
Posts: 145
Thanks: 2
Thanked 21 Times in 19 Posts
Default

Hi Joey,

Is this problem just related with the Left hand side buttons.

I mean does it work right when you use hotbox

Mahesh
maheshsubbiah is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to maheshsubbiah For This Useful Post:
Old 12-12-2010, 04:46 PM   #3
Joey81
Subscriber
 
Joey81's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Budapest, Hungary
Posts: 242
Thanks: 2
Thanked 30 Times in 29 Posts
Default

hey!

Do you mean pushing space bar? If I use the space bar side/top/front & perspective view it works normally (the perspective) if I click on the left side it only does it. I think i added something to that shi* button i dont know...
Is there a button to Reset everything?
I wont miss the shelf. I can set it like 1minutes again
Joey81 is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Joey81 For This Useful Post:
Old 12-12-2010, 04:49 PM   #4
Joey81
Subscriber
 
Joey81's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Budapest, Hungary
Posts: 242
Thanks: 2
Thanked 30 Times in 29 Posts
Default

I think I've switched something in the panel editor... donno
Joey81 is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Joey81 For This Useful Post:
Old 12-12-2010, 05:03 PM   #5
maheshsubbiah
Registered User
 
maheshsubbiah's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: India
Posts: 145
Thanks: 2
Thanked 21 Times in 19 Posts
Default

To reset your preferences, you can try deleteing (or just rename, in case you want your prefs back) this folder
My Documents\maya\<version number>

Restart maya to check if it helps.

Mahesh
maheshsubbiah is offline   Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to maheshsubbiah For This Useful Post:
Joey81 (12-12-2010)
Old 12-12-2010, 06:48 PM   #6
Joey81
Subscriber
 
Joey81's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Budapest, Hungary
Posts: 242
Thanks: 2
Thanked 30 Times in 29 Posts
Default

wow
thx a lot... deleted & now working as it should
no more headache
Joey81 is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Joey81 For This Useful Post:
Old 12-12-2010, 07:05 PM   #7
ctbram
Moderator
 
ctbram's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Michigan, USA
Posts: 2,995
Thanks: 42
Thanked 582 Times in 532 Posts
Default

Yes It is easy to get Maya's view panels confused. In the future if you do not wish to delete your preferences.

(1) Goto 4-view it's in the toolbar on the left. Then in each panel goto the panel drop down and you will see "perspective" and "orthogonal". In each of the four view panels select the correct view.

(2) If you accidentally messed up one of the four standard views you can go to bookmark > predefined views while in the offending view panel and pick the correct predefined view.
__________________
"If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants." Sir Isaac Newton, 1675
ctbram is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to ctbram For This Useful Post:
Old 12-12-2010, 07:15 PM   #8
Joey81
Subscriber
 
Joey81's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Budapest, Hungary
Posts: 242
Thanks: 2
Thanked 30 Times in 29 Posts
Default

aha, I see.
just now finished the shelf buttons
I m sure i wont touch again the panel features
Joey81 is offline   Reply With Quote
Old 21-06-2013, 11:46 AM   #9
priyankaupadhyay
Registered User
 
Join Date: May 2013
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

hey i hav a problem with maya2012! anytime i perform any operation for example creating a cube, d operation is performed but i don view it unless i scroll!! ihav to scroll after each operation tat way! please help!

and i tried deleting the version folder but it appears again it doesnt delete!

Last edited by priyankaupadhyay : 21-06-2013 at 11:49 AM.
priyankaupadhyay is offline   Reply With Quote
Old 21-06-2013, 03:41 PM   #10
NextDesign
Technical Director
 
NextDesign's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,982
Thanks: 33
Thanked 532 Times in 471 Posts
Default

Originally Posted by priyankaupadhyay View Post
hey i hav a problem with maya2012! anytime i perform any operation for example creating a cube, d operation is performed but i don view it unless i scroll!! ihav to scroll after each operation tat way! please help!

and i tried deleting the version folder but it appears again it doesnt delete!
It's your video card. Try updating the drivers. If that doesn't work, your card is probably incompatible.
__________________
Imagination is more important than knowledge.
NextDesign is offline   Reply With Quote
Old 28-12-2014, 05:37 PM   #11
Achal
Registered User
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

please help i am used to maya 2014 and view panel four view not properly working
Achal is offline   Reply With Quote
Old 28-12-2014, 06:33 PM   #12
PixalZA
Lifetime Member
 
PixalZA's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Riyadh, Saudi Arabia
Posts: 525
Thanks: 67
Thanked 90 Times in 77 Posts
Default

Can you give a little bit more information? Maybe a screenshot?
__________________
Earth: The crazy asylum of the universe.
PixalZA is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Moderators on Simply Maya Miss_Nova Site News & Announcements 21 17-05-2011 01:24 AM
Maya Hair/Polygon Error ingram_no.7 Members Lounge 13 10-12-2010 11:27 AM
Simply Maya Resources Online Miss_Nova Site News & Announcements 1 08-12-2010 09:36 PM
LayoutTools for Maya 2011 is here... ctbram Members Lounge 1 06-12-2010 11:32 PM
Open a Lightwave file in Maya 2011 radiant777 Maya Basics & Newbie Lounge 2 04-12-2010 03:45 AM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.