Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 12-09-2003, 07:11 PM   #1
mIsAk
Registered User
 
Join Date: Sep 2003
Location: Czech Republic
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy Union problem

Hello, I have a problem with boolean union operation. When I want to union two polygon objects, they disappear. It only happens with some objects.

Could anyone help me with this please?
mIsAk is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2003, 07:40 PM   #2
Witchy
Subscriber
 
Witchy's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 1,254
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I find booleans a tad temperamental. I used to think it was just me but lots of people post about them. It seems sometimes Maya just cannot locate the two things you are trying to boolean in relation to each other and both disappear. I find if you try deleting the history of the objects and / or freezing transformations and / or centring the pivot it can make the process work (bit of trial and error) as can moving the objects around slightly on the grid.
Witchy is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2003, 08:47 PM   #3
mIsAk
Registered User
 
Join Date: Sep 2003
Location: Czech Republic
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Post

I tried all your suggestions Witchy, but it still isn´t working (thanks anyway for the tips )
Isn´t there some other way to make from several objects only one?


Here is what I am working on.
Attached Thumbnails
 
mIsAk is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2003, 09:34 PM   #4
Darkware
Subscriber
 
Darkware's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: USA
Posts: 1,172
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

One thing you might try is making sure other objects that have nothing to do with the boolean are out of the way. If you have geomtry intersecting your two objects, it may not work properly.

You could always select your objects and choose Polygons>Combine. That will make all your objects into one, but the boolean obviously doesn't take place.
__________________
www.Darkware3D.com
Darkware is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2003, 10:11 PM   #5
[icarus_uk]
Registered User
 
[icarus_uk]'s Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Too near the sun
Posts: 501
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Also make sure that both of the objects are non-manifold, and copy and paste any error messages are displayed in the script editor.
__________________
[icarus_uk] is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem solving many dynamic objects in a pile? rohiniduggal Dynamics & Special Effects 3 14-01-2011 07:26 PM
apache environment problem andrew_sorensen Simply Maya Tutorials 4 08-12-2010 03:48 PM
Strange Problem - Unable to change attributes for multiple objects anthonysw3 Technical Issues 4 04-12-2010 11:56 PM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.