Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 15-02-2010, 07:09 PM   #1
pruttrik
Subscriber
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question bevel not working

Hi! I'm having some trouble with a bevel operation that wont take effect.
I've used bevel on one part of the edge and it worked fine. I then try to do it on another part of the edge and nothing happens visually. the bevel appears in the history menu but there is no bevel to be seen and I used the exact same settings as for the first bevel.
I've tried looking around for double faces or multiple verts that maybe interfered with the operation but there were none to be found.
And I dont know what to do next.
Any ideas on this?

Thanks!
pruttrik is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2010, 07:54 PM   #2
Mike45450
Subscriber
 
Join Date: Apr 2008
Location: England
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Have you tried selecting both edges at once and doing the bevel?
Mike45450 is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2010, 09:46 PM   #3
pruttrik
Subscriber
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I sort of sorted it out. I did allg the bevels at the same time and increased the bevel width just a little.
still dont know why it did'nt work before though =)
pruttrik is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2010, 03:07 AM   #4
ctbram
Moderator
 
ctbram's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Michigan, USA
Posts: 2,995
Thanks: 42
Thanked 582 Times in 532 Posts
Default

yeah I have seen this before but it usually has to do with the geometry. If you attempt to bevel an edge that is to close to another edge the bevel will appear not to happen because it is laid right on top of the edge you selected.

Can you post a screen shot of the geometry and all the edges you are trying to bevel when the bevel appears to fail?
__________________
"If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants." Sir Isaac Newton, 1675
ctbram is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2010, 11:41 AM   #5
pruttrik
Subscriber
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

There were so many edges on my object that I wanted to bevel that I tried to do them a few at a time but apperantly maya didnt like that. I've attached a scrnshot of one place the bevel didnt work. the picture however was taken efter I did the bevel on all the edges at the same time so the edges in the picture HAS got a bevel on them.
Attached Thumbnails
 
pruttrik is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2010, 06:24 PM   #6
ctbram
Moderator
 
ctbram's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Michigan, USA
Posts: 2,995
Thanks: 42
Thanked 582 Times in 532 Posts
Default

hmm geometry looks fine I can't really see a reason that maya would not perform the bevel on that edge.
__________________
"If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants." Sir Isaac Newton, 1675
ctbram is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.