Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 20-05-2009, 12:11 PM   #1
Geedie
Registered User
 
Geedie's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Melbourne. Australia
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default rotate manipulator all screwy (ATI bug)

hiyas.
there is an ATI bug (or so i read on CGPersia) which makes the rotate manipulator not work properly.
eg: after rotating in X, it is impossible to then grab the Y circle and move that, it would be stuck on X. :headbang:

i have dumped my ATI drivers and installed the very original ones that came with my card, and i know for fact that the problem didnt happen back then...

does anyone know a work around / fix, besides using the universal manipulator? it's making me hurt my keyboard. such a vital tool such as ROTATE should never be a problem... but i got it.
My vid card is an ATI 3850.
Next card, NVidia (in 6 months)
__________________
If I knew what I was doing, I'd be sane right now.
Geedie is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2009, 12:53 PM   #2
jsspecial
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ah nice you've fixed my problem....

I did a post with this same problem, i installed on my second boot XP (instead of vista which had this problem) and it worked fine but then i started having this problem with XP, I just installed the latest ATI drivers as well.

Now to rollback my drivers and get it working again
I'll probably be able to rollback my drivers on Vista and get it working on that OS again
__________________
Nobody's Perfect and i'm Nobody
jsspecial is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2009, 02:04 PM   #3
jsspecial
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

If you go back to the ati drivers 8.12 it all works perfectly....and i don't seem to have any problems with games or anything.
__________________
Nobody's Perfect and i'm Nobody
jsspecial is offline   Reply With Quote
Old 22-05-2009, 01:40 AM   #4
Geedie
Registered User
 
Geedie's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Melbourne. Australia
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i went up to 8.4 without problems.
i wish it was DirectX. they could make it openGL for Mac and Linux.
__________________
If I knew what I was doing, I'd be sane right now.
Geedie is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.