Maya Training

Creating characters In Maya and Zbrush

Maya Training

Creating character renders in Maya 2017 and Arnold

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 09-03-2004, 08:31 PM   #1
kyp
Subscriber
 
Join Date: Mar 2003
Location: Washington
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default selection problem

Ok i am having a problem. When i am in component mode like say control vertx. What i am trying to do is select a few vertexs on one pice of geometry wich is behind another one. What is happening is when i put a slection box around the vertexs and let go to select them i am also getting the other piec of geomerty in my slection. So what i have to do is hold my shift key and deselect the geomerty and the do my edit and then go back into component mode. What is going on is there a setting i have missed or what. I hope this all make sense. Let me know if it does not and i will try to be more clear.

Kyp
kyp is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2004, 09:33 PM   #2
ctbram
Moderator
 
ctbram's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Michigan, USA
Posts: 2,996
Thanks: 42
Thanked 582 Times in 532 Posts
Default

not clear to me what you are saying. If you want to select geometry in front of other geometry then turn backface culling on. The option is in the shading section.
__________________
"If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants." Sir Isaac Newton, 1675
ctbram is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2004, 10:37 PM   #3
dragonsfire
Registered User
 
dragonsfire's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: AB, Canada
Posts: 546
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

If I understand, U need to switch on back curling, do a search, their are posts recently in this regards.
dragonsfire is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2004, 04:24 AM   #4
kyp
Subscriber
 
Join Date: Mar 2003
Location: Washington
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

hey guys thanks i think i solved my problem ^^

Kyp
kyp is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem solving many dynamic objects in a pile? rohiniduggal Dynamics & Special Effects 3 14-01-2011 07:26 PM
apache environment problem andrew_sorensen Simply Maya Tutorials 4 08-12-2010 03:48 PM
Strange Problem - Unable to change attributes for multiple objects anthonysw3 Technical Issues 4 04-12-2010 11:56 PM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2017 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2017, Jelsoft Enterprises Ltd.