SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Home / forum / Lounges / Maya Basics & Newbie Lounge / cut the imageplane for panels, HELP PLZ
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 03-01-2009, 09:56 PM   #1
dubai3d
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 245
Thanks: 0
Thanked 35 Times in 33 Posts
Default cut the imageplane for panels, HELP PLZ

hi everyone,
I have image plane as you see in bellow, I need cut the image plane to 4X pieces(front/side/top/back), but have to be exact the same size and dimension otherwise they don't much each others, I tried with photo shop , all has been cuted to 4, but when I start modeling they don't match .
I need help to cut this image to 4x with exact size that they perfectly match each others ,

please if you know something say something.

p.s I can send the image to you if you want to help me
dubai3d is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2009, 10:00 PM   #2
dubai3d
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 245
Thanks: 0
Thanked 35 Times in 33 Posts
Default

the image plane that need to be cut.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	imageplane.jpg
Views:	32
Size:	87.6 KB
ID:	41187  
dubai3d is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2009, 12:27 AM   #3
gubar
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 1,055
Thanks: 2
Thanked 59 Times in 56 Posts
Default

Hi,

have a look at this:

http://www.the-blueprints.com/index.php?tutorials/maya/

cheers

gubar
gubar is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2009, 01:19 AM   #4
99GsTurbo
Subscriber
 
99GsTurbo's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Boston
Posts: 566
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

when dealing with bps, they usually dont have exact numbers.....if you cut them right, you should be able to be able to scale in maya to match them up....tha what most of us do....it should be ok an u wont notice much of a picture quality loss
__________________
Toyota Supra WIP


I create feeling in others that they themseleves donít understand.
99GsTurbo is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2009, 04:29 PM   #5
dubai3d
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 245
Thanks: 0
Thanked 35 Times in 33 Posts
Default

Thanks gubai and 99 for replay, gubar your tutorial link is great, thanks again guys, I am going to try,
dubai3d is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.