SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.


SM Forums / Lounges / Maya Basics & Newbie Lounge / Docked "Properties" window in Maya 4.5

Maya Basics & Newbie Lounge Please post in this section ONLY if your question doesn't fit in anywhere else on the forum, or if you're not sure which section it's relevant to. We also have Free streaming trial available.

Join the conversation. Reply to post
 
Thread Tools
13-12-2002, 03:58 PM   #1
DukerX
Subscriber
 
DukerX's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Sandnes, Norway
Posts: 99
Docked "Properties" window in Maya 4.5
I just installed Maya 4.5 on my PC and the first thing that struck me was that when I RMB-clicked on a sphere and slected NURBSSphere1... the object properties docked itself where the channel box used to be, thus hiding the channel-box, and making the screen flicker due to the resizing of the panels.

Is there a way to open the properties editor in its own window (like maya 4) and not replacing the channel box?
  Reply with quote
15-12-2002, 01:52 AM   #2
Nem
Subscriber
 
Nem's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Faringdon, UK
Posts: 1,480
ok i dont have maya 4.5 yet, but im pretty sure they wont take something like this away, so if it doesnt work, sorry

the property editor ur referring to is called the attribute editor, and when you hit ctrl A on an object it opens that up as well, mine doesnt open at the side it opens in a new window, i assume thats what you want to do

go to:
window>settings/preferences>preferences
and in the window near the bottom theres a bit called "Open attribute editor" then you have 2 options, 1) to open in main maya window (default, what ur ones like atm) or 2) open in seperate window (which is the one you want)
__________________
- Simon

My Website: www.Glass-Prison.com
  Reply with quote
16-12-2002, 03:27 PM   #3
DukerX
Subscriber
 
DukerX's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Sandnes, Norway
Posts: 99
Thanks man!

I missed that bit in the "Preferences".

  Reply with quote
16-12-2002, 11:23 PM   #4
Nem
Subscriber
 
Nem's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Faringdon, UK
Posts: 1,480
no problemo
__________________
- Simon

My Website: www.Glass-Prison.com
  Reply with quote
Reply

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Output Window Doesn't Open When Maya Starts InsightfulMind Maya Technical Issues 0 28-04-2006 06:34 PM
Maya on 2 Monitors w/different Resolutions - Window height problem pronull Maya Technical Issues 0 27-04-2006 09:03 AM
Maya 4.5 help!!! Shayder Maya Basics & Newbie Lounge 6 01-04-2005 03:14 PM
Converting Maya 4.5 files to 4.0 Spyd03 Maya Technical Issues 2 21-03-2004 04:00 PM
RenderMan 4.5 on Maya 4.5 DukerX Lighting & Rendering 1 01-01-2003 01:44 PM