Complex UV Layout in Maya
Over the last couple of years UV layout in Maya has changed for the better. In this course we're going to be taking a look at some of those changes as we UV map an entire character
# 1 24-02-2013 , 08:40 PM
Registered User
Join Date: Nov 2012
Posts: 107

69 Charger

I started this a few days ago, not sure when I'll get to finish it.. It's far from done. The door and fender aren't close or converted either. I just duplicated the back for rendering. Have to fix the vert issues and tolerance issues. Long ways to go yet..

Attached Thumbnails
# 2 25-02-2013 , 04:11 AM
Registered User
Join Date: Nov 2012
Posts: 107
had a bit of time to work on it tonight..

Attached Thumbnails
# 3 25-02-2013 , 07:41 PM
Registered User
Join Date: Nov 2012
Posts: 107
More time on lunch..lol. The A-pillars are off I know and I've got a lot of loose edges as well. Rear glass is just set too. Lot of hickups yet I still need to fix. I have a feeling I'll get stumped on the front grill and headlights..

Attached Thumbnails
# 4 26-02-2013 , 12:58 AM
shady19406's Avatar
Registered User
Join Date: Feb 2013
Posts: 16
Looks good so far. keep it up.

# 5 26-02-2013 , 02:12 PM
Registered User
Join Date: Nov 2012
Posts: 107

Looks good so far. keep it up.

Thanks.. Had some time last night. I royaly messed up the a -pillars though and have no clue how I'm going to fix them..Might even have to delete half and remake them or try to salvage what I have..The windshield won't set right because of them.. I added some ground effects, sorry..lol, couldn't resist..

Attached Thumbnails
# 6 06-03-2013 , 04:55 PM
Registered User
Join Date: Nov 2012
Posts: 107
I lost most of the Charger when Maya crashed, my fault I suppose, history and all. It had a "fatal error"..lol and attempted to save for me before closing but I lost a ton of work.. So, here's a chassis I'm working on for something as well, 67 Chevelle to be exact. The engine isn't correct and just set in for other reasons and the exhaust pipes need tweeked..

I need to boolean the frame in a few spots but how do you guys keep your holes from looking like crap and folding in on themselves? I tried a few times and either I have to many loops on the frame to begin with or I'm not doing something right..

Attached Thumbnails
# 7 06-03-2013 , 05:28 PM
daverave's Avatar
The thin red line
Join Date: Aug 2009
Location: England
Posts: 4,472
Every time you use the boolean you do need to clean up the mesh after, the more you get used to doing booleans you start to set up the mesh before hand so there will be less to clean up.................dave




Avatar Challenge Winner 2010

Last edited by daverave; 06-03-2013 at 05:30 PM.
# 8 06-03-2013 , 06:49 PM
Registered User
Join Date: Nov 2012
Posts: 107
Well maybe I won't boolean then, I hadn't planned on running a clean up, thanks Dave.

Posting Rules Forum Rules
You may not post new threads | You may not post replies | You may not post attachments | You may not edit your posts | BB code is On | Smilies are On | [IMG] code is On | HTML code is Off

Similar Threads