Maya 2020 fundamentals - modelling the real world
Get halfway through a model and find it's an unworkable mess? Can't add edge loops where you need them? Can't subdivide a mesh properly? If any of this sounds familiar check this course out.
# 1 25-01-2004 , 10:35 AM
Clod's Avatar
Registered User
Join Date: Jan 2004
Location: Ireland
Posts: 201

Smooth shading problem

I seem to have a problem with smooth shading in the viewport.
Here's the same polygon sphere with different subdivisions in the
height and axis.

Inputs
polysphere
Subdivisions Axis 13
Subdivisions Height 13
user added image


Subdivisions Axis 12
Subdivisions Height 13
user added image


Subdivisions Axis 12
Subdivisions Height 12
user added image



It seem like there's a threshold before the smooth shading turns to flat shading. Is there some way to increase it? Or is there another solution to my problem?

# 2 25-01-2004 , 10:40 AM
fredriksson's Avatar
Subscriber
Join Date: Jun 2003
Location: Sweden
Posts: 571
Edit polygons -> Normals -> Soften/Harden normals -> All soft.


Björn 'santa' Fredriksson

<A href=https://www.bjornfredriksson.com>Site Online.</A>

Check out our 1on1on1 battle for the SandCrawlers.
# 3 25-01-2004 , 11:19 AM
Clod's Avatar
Registered User
Join Date: Jan 2004
Location: Ireland
Posts: 201
Oops!! I thought that only affected renders.user added image
Thanks for the tip.

Posting Rules Forum Rules
You may not post new threads | You may not post replies | You may not post attachments | You may not edit your posts | BB code is On | Smilies are On | [IMG] code is On | HTML code is Off

Similar Threads