Maya Training

Creating characters In Maya and Zbrush

Maya Training

Creating character renders in Maya 2017 and Arnold

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 23-06-2006, 03:20 PM   #1
silentray
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 3DS Importer Problem

Hi,

I am trying to import some 3DS models into Maya 7.

I downloaded the 3DS Importer from Autodesk(Alias) website. It is called 3dsimporter.mll which should be copied into the plug-in directory.

Everything is done. However, the "loaded" tick box in Maya's plug-in manager cannot be selected so that the plug-in cannot be enabled.

I don't know why it happens. Can any body give me some clue?

Thanks

ninjaindark
silentray is offline   Reply With Quote
Old 23-06-2006, 07:49 PM   #2
Falott
Registered User
 
Falott's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: vienna
Posts: 1,095
Thanks: 3
Thanked 20 Times in 18 Posts
Default

can´t tell about the plugin, but embedded in/export format of both software I use is fbx file format (obj also sometimes for small geometries) which works pretty fine.
__________________
everything starts and ends in the right place at the right time.
Falott is offline   Reply With Quote
Old 23-06-2006, 11:57 PM   #3
killamike718
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Location: Staten Island, New York City.
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I had the same problem. Download the Bonus Tools from the site and it will have the 3DS Plugin that works for maya 7.
killamike718 is offline   Reply With Quote
Old 24-06-2006, 09:29 AM   #4
silentray
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks. The 3DS importor in the bonus tool for maya 7.0 works perfectly.
silentray is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem solving many dynamic objects in a pile? rohiniduggal Dynamics & Special Effects 3 14-01-2011 07:26 PM
apache environment problem andrew_sorensen Simply Maya Tutorials 4 08-12-2010 03:48 PM
Strange Problem - Unable to change attributes for multiple objects anthonysw3 Technical Issues 4 04-12-2010 11:56 PM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2017 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2017, Jelsoft Enterprises Ltd.