SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.


SM Forums / Maya Questions / Maya Technical Issues / batch render wont render wireframe

Maya Technical Issues Post all your interface and configuration related problems with Maya software here.

Join the conversation. Reply to post
 
Thread Tools
24-06-2008, 04:16 PM   #1
timp
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 1
more batch render problems!
i have been trying to render out the wireframe versions of my model....when i preview render the wireframe renders perfectly (mental ray render), but when i set off batch render it doesnt seem to pay attention to the render settings as it renders in a lower res, with shadows/lighting on and will not render the wireframe...it just renders out the shaded model! but the first time i batch rendered one frame if did render the wireframe!!! but no matter what i do now i cant get it to work!

im rendering out with IFF format, standard 1024 x 576, and am using the enable contour mapping to create the wire frame on the shaded model. (this is maya 2008 by the way)

am i doing something wrong or is batch render messed up?

many thanks for any help as rendering each scene and then saving is taking way too long!

Last edited by timp; 24-06-2008 at 05:14 PM.
  Reply with quote
26-06-2008, 11:51 AM   #2
publicFunction
Senior Software Developer
 
publicFunction's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Livingston, Scotland
Posts: 1,701
Are you using render layers?

I would suggest using render layers and render out the render layer for wireframe. The Batch Renderer will listen to the render layer settings and render whateva render layer is selected...
__________________
Chris (formerly R@nSiD)
Twitter
When the power of love overcomes the love of power the world will truely know peace - Jimmy Hendrix
Winner SM VFX Challenge 1
3rd Place SM SteamPunk Challenge (May 2007)
  Reply with quote
Reply

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't batch render more than two frames! lvuorenvirta Lighting & Rendering 2 15-05-2015 09:51 AM
No lights when Mental Ray Render Batch goyoelpollo Maya Technical Issues 10 21-04-2015 11:32 PM
Batch Render Always fails Stevenhanton Maya Basics & Newbie Lounge 9 26-03-2006 12:42 AM
Batch Render not rendering properly Gun-Kata Lighting & Rendering 0 23-06-2005 10:44 AM