Integrating 3D models with photography
Interested in integrating your 3D work with the real world? This might help
# 1 29-06-2005 , 10:46 PM
Subscriber
Join Date: Oct 2004
Posts: 16

Problem with poly head

I've been working on this model for a few days now and i deleted the faces to insert the ear and after i've attatched it my geometry looks so messed up now.. i dont know at what point this happened but i know it was during the creating of the ear.. now it seems like all my vertices are doubled and all my line work looks scrambled.
heres whats going on with the verticies
user added image
user added image

Would greatly appreciate any help.
heres a link to the file as well.
Click
- Will

# 2 29-06-2005 , 11:27 PM
Registered User
Join Date: Jul 2003
Location: In the Caribbean
Posts: 193
im not a guru but in some training i saw they delete the extra faces and merge the vertices...and start pulling and moving ...

htp...


If you can Imagine, Draw it, if you Draw it, Animate it, then it becomes a Masterpiece.....
# 3 30-06-2005 , 01:58 AM
Subscriber
Join Date: Oct 2004
Posts: 16
ya i just don't understand how my geometry was doubled..

i guess i gotta go and delete each face one by one then start back up with the modeling.. what a waste of time

# 4 30-06-2005 , 06:05 AM
gohan1842's Avatar
Subscriber
Join Date: Jul 2004
Posts: 1,060
all u have to do is just merge those vertices.


I'm not a geek. I'm a nerd.

msn - g1842@hotmail.com
I'm up for a chat anytime.
# 5 30-06-2005 , 06:45 AM
BMS's Avatar
Subscriber
Join Date: Jul 2004
Location: Australia - Melbourne
Posts: 738

Originally posted by gohan1842
all u have to do is just merge those vertices.

That doesn't work!

I just downloaded the file and tried it. If you look at the attached picture I dragged over the Vertices and when I moved it there was another underneath it. The Drag select should have selected both.

Not sure what caused this problem for you. Sorry I can't help, but its and interesting problem.

Cheers
Paul

# 6 30-06-2005 , 06:45 AM
BMS's Avatar
Subscriber
Join Date: Jul 2004
Location: Australia - Melbourne
Posts: 738
Sorry here is the Picture :blush:

Attached Images
# 7 30-06-2005 , 12:40 PM
Registered User
Join Date: Jul 2004
Location: Northern California
Posts: 445
Check out the HYPERGRAPH and see what kind of nodes you've got swimming around in there. When something funky like that happens there is bound to be an extra node or two created.

Dave

# 8 30-06-2005 , 05:37 PM
Subscriber
Join Date: Oct 2004
Posts: 16
i don't know where to find the nodes.. i'm lame

i tried deleting the faces one by one and i have to click on each face and hit delete about 4 times before it actually gets to the last one..

can someone download my file and see if they can get anything?

thanks

# 9 03-07-2005 , 02:05 PM
eomorofrohan's Avatar
Registered User
Join Date: Jun 2005
Posts: 1
Hello there,
My first post in this forum.
I had a similar problem. I think it happended when i duplicated the ears and legs but i basicaly had 2 of each of the ears and legs. I just deleted the extra parts.

# 10 03-07-2005 , 04:45 PM
Subscriber
Join Date: Oct 2004
Posts: 16
problem was solved.

A friendly helper got my file and deleted the extra stuff through hypershade.

Thanks

Posting Rules Forum Rules
You may not post new threads | You may not post replies | You may not post attachments | You may not edit your posts | BB code is On | Smilies are On | [IMG] code is On | HTML code is Off

Similar Threads