Maya for 3D Printing - Rapid Prototyping
In this course we're going to look at something a little different, creating technically accurate 3D printed parts.
# 1 22-12-2005 , 10:48 PM
Subscriber
Join Date: Jun 2004
Location: San Jose, CA
Posts: 490

Channel Box Value changing

When trying to slide with my middle mouse to increase/decrease value in the channel box, it keeps jumping up by .5 or by 1. How do I change it so that it would change at a smaller number? Like instead of .5 to 1 to 1.5, how do I make it go 1.1, 1.11, 1.12, 1.13 ?

Hope you guys understood what I was trying to say. Its kind of hard to get the right shape you want when the value keeps jumping so high.

Attached Images
# 2 22-12-2005 , 11:58 PM
mtmckinley's Avatar
The Maya Mountain
Join Date: Aug 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 8,245
not sure if I'm understanding the question correctly, but some things have built in maximums in their sliders, but you should be able to manually input higher numbers if you want.

# 3 23-12-2005 , 12:03 AM
Subscriber
Join Date: Jun 2004
Location: San Jose, CA
Posts: 490
Hey Mike,
Hadn't seen you for awhile. user added image

Anyhow you know how you highlight the section you want to change the value of?

Well when I high light the whole thing, values and for example, size. I then use my middle mouse to drag it left and right to increase or decrease the value. Instead of getting small integers or numbers, I'm getting numbers that go up by .1, .2, .3, .4
By getting those numbers and nothing in between, my transition to isn't smoothe, it gets a bit jumpy so I have a hard time controlling the shapes.

I want to be able to set the the thing so that it would also get the inbetween values when I highlight and middle mouse drag left/right. For example: instead of the above values I described earlier, I would like to get these values w/out having to type it my self, but rather dragging it.

.11, .12, .13, .14 etc etc

This way I can get a smoothe transition.

Hope that's better.

# 4 23-12-2005 , 12:08 AM
mtmckinley's Avatar
The Maya Mountain
Join Date: Aug 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 8,245
hmm, not sure why it wouldn't go smoother than that. perhaps try right clicking in the channel box and resetting it at the bottom?

# 5 23-12-2005 , 12:22 AM
Subscriber
Join Date: Jun 2004
Location: San Jose, CA
Posts: 490
Nope, still didn't work. user added image

# 6 23-12-2005 , 02:20 AM
vladimirjp's Avatar
Subscriber
Join Date: Jun 2003
Location: stuck in the 90's boston, USA
Posts: 1,871
hold CTRL while mmb dragging.

# 7 23-12-2005 , 02:24 AM
Subscriber
Join Date: Jun 2004
Location: San Jose, CA
Posts: 490
Ah..thank you! It worked! user added image

# 8 22-01-2006 , 08:51 AM
Registered User
Join Date: Jan 2006
Posts: 3
This is perfict Because you have a pic of what I need Help on...

I cant seem to find the Input

It should be under shapes but cant seem to find it

Thanks

# 9 23-01-2006 , 12:36 AM
Subscriber
Join Date: Jun 2004
Location: San Jose, CA
Posts: 490
Hmmm I had that problem before, I'm trying to figure out what the problem was but I can't remember. I remember it was very simple and had something to do with selections though.

Also found out that clock thing above the channelbox controls the speed of the slider.

Posting Rules Forum Rules
You may not post new threads | You may not post replies | You may not post attachments | You may not edit your posts | BB code is On | Smilies are On | [IMG] code is On | HTML code is Off

Similar Threads