SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 17-11-2002, 01:51 AM   #1
Darkware
Subscriber
 
Darkware's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: USA
Posts: 1,172
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Post Apply Paint per Vertex won't save

I create a polygonal object, go to Edit Polygons>Color>Apply Color, stick some colours on the object I want, then save. However, when I re-open the file, the painted vertices are back to their dull gray colour. I should be able to just press 6 and see the colours, but it doesn't seem to work that way. What am I doing wrong? I would use the Apply Paint Per Vertex tool, but the colour I want cannot be gotton that way. Apply Colour offers you the ability to select any colour currently on your monitor, which is the perfect way to get the exact colour I want. *phew*
__________________
www.Darkware3D.com
Darkware is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2002, 03:30 AM   #2
mtmckinley
The Maya Mountain
 
mtmckinley's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 8,245
Thanks: 1
Thanked 25 Times in 25 Posts
Default

I just tried it. Apply color's purpose seems to be for temporary use in your scene. If you just want a straight color on an object, I'd say just create a Lambert with the color you need.
__________________
-Mike
www.mtmckinley.net
The Maya Toolbelt
mtmckinley is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2002, 04:54 PM   #3
Darkware
Subscriber
 
Darkware's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: USA
Posts: 1,172
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

Ahh. That makes sense. I also noticed that when you reboot the file and then go back to Apply Paint for the object, the painted surface appears again. Since I have no idea how to do UV texturing, I guess I'll have to use the 3D Paint tool. I was trying to avoid this though because I've had multiple problems with it. Oh well.

Thanks mtmckinley.
__________________
www.Darkware3D.com
Darkware is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2002, 06:41 PM   #4
Darkware
Subscriber
 
Darkware's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: USA
Posts: 1,172
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

Bah! I am so frustrated! I cannot get 3D Paint to work! Ahhh! What in the world am I doing wrong?! I select the object, go to 3D Paint Options Box, assign a texture value, then try to paint on it, but nothing ever appears! I can paint on other object I create, just not this particular one. Do I have to delete the apply colour per vertex attribute? If you do, I have no idea how to. Arg!
__________________
www.Darkware3D.com
Darkware is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
paint effects... se7enhedd Maya Basics & Newbie Lounge 4 04-12-2010 03:59 PM

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.