SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Home / forum / Lounges / Maya Basics & Newbie Lounge / maya software render - license?
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 25-01-2007, 08:42 PM   #1
slightly76
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Location: UK
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default maya software render - license?

Hi,

I'm new here and I'm new to Maya.

I've been asked to set up a render farm for maya (using maya software render), and I've found a piece of 3rd party software that seems to fit the bill (and works too!).

What I need to know is; is it possible to use the maya software render facility, without a license?

For example, we have 26 licenses of Maya 7. They're all currently in use, on Macs. The render farm software I'm using (and the nodes for the farm) is PC based. Obviously we want to get as much out of the farm as possible, and hence plan to use as many PCs as we can. A colleague of mine heard that the maya render application is 'free' ... is this true?
slightly76 is offline   Reply With Quote
Old 25-01-2007, 11:10 PM   #2
vladimirjp
Subscriber
 
vladimirjp's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: stuck in the 90's boston, USA
Posts: 1,871
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 3 Posts
Default

yes unlimited noes for the native software render. not MR
__________________
Image dump
vladimirjp is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2007, 12:21 AM   #3
erictacti
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Location: NY
Posts: 208
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

So the Software Render can be setup on unlimited PCs? I never knew that! What do you have to do, install Maya on each PC, using the same license? How does that work?
__________________
Eric Tacti
3D Artist
erictacti is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2007, 01:05 AM   #4
slightly76
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Location: UK
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

yeh, that would be my next question ... how to set it up.

I assume the 1st reply above says that the maya software renderer can be installed for render farm usage, but Mental Ray requires a license (obviously).

So how would you go about just installing the render element...?

(Or is it just a case of installing Maya, but not licensing it?)

Last edited by slightly76 : 26-01-2007 at 02:16 AM.
slightly76 is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Moderators on Simply Maya Miss_Nova Site News & Announcements 21 17-05-2011 12:24 AM
Batch Rending Render Layers Ozgalis Lighting & Rendering 7 07-01-2011 06:04 PM
Maya Hair/Polygon Error ingram_no.7 Members Lounge 13 10-12-2010 10:27 AM
LayoutTools for Maya 2011 is here... ctbram Members Lounge 1 06-12-2010 10:32 PM
Open a Lightwave file in Maya 2011 radiant777 Maya Basics & Newbie Lounge 2 04-12-2010 02:45 AM

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.