SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Home / forum / Lounges / Maya Basics & Newbie Lounge / Maya panels keep changing
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 09-08-2008, 03:50 AM   #1
dubai3d
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 245
Thanks: 0
Thanked 35 Times in 33 Posts
Default Maya panels keep changing

my maya panels keep changing, I see in my 4 view's preps-side-and 2 front. don't see the top view, yes I changed it in panel-orthographic-top, but after while i am working with maya and went back to the 4 views " ohhhhhh again 2 X front and no top view,

need your help
dubai3d is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2008, 05:20 AM   #2
Gen
Moderator
 
Gen's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: South FL
Posts: 3,485
Thanks: 15
Thanked 641 Times in 564 Posts
Default

Could be that something is screwy in your layout prefs, check your panel editor.
Gen is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2008, 05:25 AM   #3
dubai3d
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 245
Thanks: 0
Thanked 35 Times in 33 Posts
Default

i did , all looks perfect, but still......
dubai3d is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2008, 02:50 AM   #4
mirek03
Subscriber
 
mirek03's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Australia
Posts: 2,752
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

rename the prefs to 'old prefs' and restart the computer.., you will have new prefs.., if that doesnt work, could be your graphics card.
__________________
take it easy and life will be easy
mirek03 is offline   Reply With Quote
Old 31-08-2013, 07:16 PM   #5
Lokjutus
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Location: Croatia
Posts: 11
Thanks: 3
Thanked 4 Times in 2 Posts
Unhappy

Quote:
Originally Posted by dubai3d View Post
my maya panels keep changing, I see in my 4 view's preps-side-and 2 front. don't see the top view, yes I changed it in panel-orthographic-top, but after while i am working with maya and went back to the 4 views " ohhhhhh again 2 X front and no top view,

need your help
Wow, I know I'm resurrecting an ancient thread, but I'm having the exact same problem in Maya 2012 and cannot seem to figure out just what's causing it.

I have the newest drivers for my graphics card (Radeon HD 6670), is the gfx card really the issue, or maybe it could be something else?
Lokjutus is offline   Reply With Quote
Old 31-08-2013, 10:11 PM   #6
Gen
Moderator
 
Gen's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: South FL
Posts: 3,485
Thanks: 15
Thanked 641 Times in 564 Posts
Default

The newest drivers aren't necessarily the friendliest. Sometimes you end up having to use older drivers just because they're more stable. Do a search to see if your card is a "problem card" or if the driver version is known to cause issues.
Gen is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2013, 07:56 AM   #7
Lokjutus
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Location: Croatia
Posts: 11
Thanks: 3
Thanked 4 Times in 2 Posts
Default

Again, I googled the s**t out of this, but cant find any similar problems, only thing I managed to find is this:
http://forums.autodesk.com/t5/Instal...n/td-p/4309231 There's a a mention of crashing Maya when changing to 4-view and that being fixed in Maya 2014. Yet, i don't experience crashes, only changing of cameras in Maya 2012. I would like to find out is there any other solution besides buying Maya 2014 or another gfx card.


EDIT: I think I managed to solve this! I tried importing the existing scene into a new scene and the ortographic cameras are back to normal in 4-view

EDIT2: It seems it's got something to do with the view cube..i manage to reproduce the thing with the views yet again when using the view cube. Now I imported the already imported scene into a new scene. The views are OK again, but it's a mess in the outliner now

Last edited by Lokjutus : 02-09-2013 at 04:42 PM.
Lokjutus is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Moderators on Simply Maya Miss_Nova Site News & Announcements 21 17-05-2011 12:24 AM
Maya Hair/Polygon Error ingram_no.7 Members Lounge 13 10-12-2010 10:27 AM
Simply Maya Resources Online Miss_Nova Site News & Announcements 1 08-12-2010 08:36 PM
LayoutTools for Maya 2011 is here... ctbram Members Lounge 1 06-12-2010 10:32 PM
Open a Lightwave file in Maya 2011 radiant777 Maya Basics & Newbie Lounge 2 04-12-2010 02:45 AM

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.