Beer glass scene creation
This course contains a little bit of everything with modeling, UVing, texturing and dynamics in Maya, as well as compositing multilayered EXR's in Photoshop.
# 1 03-09-2014 , 04:07 AM
Registered User
Join Date: Aug 2014
Posts: 7

Maya 2014 Running Incredibly slow

Hey all,

I am a bit teed-off... I am not sure what is making Maya run so slow at times it takes some time for me to be able to work with polygon models if they have a lot of surfaces or geometry. I have been looking for a solution but no one is responding I hoe you good folk here could help me out.

Here is my Equipment that I am running Maya 2014. I have been to Autodesk and checked out their info for Maya...I fit within in all the specs they suggest....And I have sent them an email..no response...

Thanks for the help!

Intel® Core™ i5-4200M Processor
(3M Cache, up to 3.10 GHz)

Processor Number i5-4200M
# of Cores 2
# of Threads 4
Clock Speed 2.5 GHz
Max Turbo Frequency 3.1 GHz
Intel® Smart Cache 3 MB

HD Graphics 4600 (1.35 GHz)

# 2 03-09-2014 , 10:04 AM
Gen's Avatar
Super Moderator
Join Date: Dec 2006
Location: South FL
Posts: 3,520

Hey all,

I am a bit teed-off... I am not sure what is making Maya run so slow at times it takes some time for me to be able to work with polygon models if they have a lot of surfaces or geometry. I have been looking for a solution but no one is responding I hoe you good folk here could help me out.

Here is my Equipment that I am running Maya 2014. I have been to Autodesk and checked out their info for Maya...I fit within in all the specs they suggest....And I have sent them an email..no response...

Thanks for the help!

Intel® Core™ i5-4200M Processor
(3M Cache, up to 3.10 GHz)

Processor Number i5-4200M
# of Cores 2
# of Threads 4
Clock Speed 2.5 GHz
Max Turbo Frequency 3.1 GHz
Intel® Smart Cache 3 MB

HD Graphics 4600 (1.35 GHz)

Looking at the processor, I take it you're on a laptop. I'm highlighting your video card, or your lack of a dedicated one since it can be problematic when your scenes start climbing in poly count(even worse when using smooth preview). Unless you're upgrading then you'll have to really utilize display layers.


- Genny
__________________
::|| My CG Blog ||::
::|| My Maya FAQ ||::
Posting Rules Forum Rules
You may not post new threads | You may not post replies | You may not post attachments | You may not edit your posts | BB code is On | Smilies are On | [IMG] code is On | HTML code is Off

Similar Threads