Introduction to Maya - Modeling Fundamentals Vol 2
This course will look in the fundamentals of modeling in Maya with an emphasis on creating good topology. It's aimed at people that have some modeling experience in Maya but are having trouble with complex objects.
# 1 28-10-2015 , 07:48 PM
Edward256's Avatar
Registered User
Join Date: Dec 2007
Location: Sweden
Posts: 27

Error with Rigid Bodies

Hello.
I'm having a problem applying active rigid bodies in Maya 6. If this is the wrong place to ask this, then I'm sorry.
The problem I'm having is this:
Code:
select -r nurbsCylinder67 ;
CreateActiveRigidBody;
rigidBody -active -m 1 -dp 0 -sf 0.2 -df 0.2 -b 0.6 -l 0 -tf 200 -iv 0 0 0 -iav 0 0 0 -c 0 -pc 0 -i 0 0 0 -imp 0 0 0 -si 0 0 0 -sio none ;
// Error:  //
That's all it says... And there is no x mark on the cylinder indicating that it is a rigid body, nor are the coordinates in yellow (or any rigid attr showing). Does anyone know why this is happening?

/Edward

# 2 06-04-2016 , 10:19 AM
Edward256's Avatar
Registered User
Join Date: Dec 2007
Location: Sweden
Posts: 27
Ok. I really want to get this done, so if anyone could help me.

What I want is a wireframe mockup of a jetplane crashing into an invisible wall, and the method I had thought of was using Active Rigid Bodies.

In the file attached, I used nurb cylinders and torus to make the "skeleton" of the jetplane (also included), and then was hoping to send these pieces towards the invisible wall just to have them break up on impact (no gravity). The plane would travel for about 1 second.

So, if anyone can sort this out, and come back with either a Maya 6.0 file, or render it to transparent image sequence, that would be swell. (maybe 5 seconds in total)

/Edward

Attached Thumbnails
Attached Files
File Type: zip LandThePlane.zip (864.7 KB, 191 views)

Last edited by Edward256; 06-04-2016 at 08:05 PM.
Posting Rules Forum Rules
You may not post new threads | You may not post replies | You may not post attachments | You may not edit your posts | BB code is On | Smilies are On | [IMG] code is On | HTML code is Off

Similar Threads