SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 09-09-2004, 11:35 PM   #1
Velusion
Registered User
 
Velusion's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Utah, USA
Posts: 368
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Transferring UVs

I don't know if this is basic or not but here's what I'm trying to do:

I have 2 copies of the same polygon model. One of them has good UV mapping that I used to make maps in Photoshop. The other copy has default UVs. I want to copy the UVs from the first copy to the second. I'm running Maya 5. The books I have say that I can select the first copy then select the second copy then simply use the transfer command to transfer the UVs. I can not find any reference to a "transfer" command. Does anyone know how to transfer UVs from one poly model to another (assuming they have the same topology). Thanks!

By the way, the object that has the default UVs has been rigged to a complete model and is part of a character set. This might complicate things.
Velusion is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2004, 11:57 PM   #2
NextDesign
Technical Director
 
NextDesign's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,988
Thanks: 33
Thanked 532 Times in 471 Posts
Default

View the tutorial @ www.mtmckinley.net
__________________
Imagination is more important than knowledge.
NextDesign is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2004, 02:02 AM   #3
Velusion
Registered User
 
Velusion's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Utah, USA
Posts: 368
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thank you Peltra
Velusion is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2004, 04:27 PM   #4
Velusion
Registered User
 
Velusion's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Utah, USA
Posts: 368
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Actually, that tutorial didn't help but I found the answer I was looking for somewhere else. Here is the command to transfer UVs from the 1st selected poly model to the second selected poly model (remember, both models have to have the same topology):

type in: performPolyTransfer 0;
Velusion is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2004, 05:23 PM   #5
mtmckinley
The Maya Mountain
 
mtmckinley's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 8,245
Thanks: 1
Thanked 25 Times in 25 Posts
Default

Polygons > Transfer

Make sure UVs are set in the options.

Not sure what tutorial Peltra was referring to?
__________________
-Mike
www.mtmckinley.net
The Maya Toolbelt
mtmckinley is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2004, 01:56 AM   #6
Velusion
Registered User
 
Velusion's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Utah, USA
Posts: 368
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

polygons> transfer

Oh man! I must have looked at that dropdown menu a dozen times and didn't see it.... Well, I guess it's time to get a pair of glasses.

Thanks!
Velusion is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.