Substance Painter
In this start to finish texturing project within Substance Painter we cover all the techniques you need to texture the robot character.
# 1 07-01-2007 , 09:27 PM
Weyu's Avatar
Registered User
Join Date: Nov 2006
Location: Sweden
Posts: 482

Creating UV mapping that got shadows

Is it possible to create uv mapping(The file you transport to other programs to edit the texture) that got lightning so that you can see depths in Maya? For example for what i want to get look at this image. user added image

Ps. I did not make the image user added image

user added image

# 2 08-01-2007 , 05:34 AM
gster123's Avatar
Moderator
Join Date: May 2005
Location: Manchester Uk
Posts: 6,300
Yeah set up some lights in the scene and then use the Convert to file texture in the hypershade with shadows highlighted,


"No pressure, no diamonds" Thomas Carlyle
# 3 08-01-2007 , 07:42 AM
Weyu's Avatar
Registered User
Join Date: Nov 2006
Location: Sweden
Posts: 482
Okey thanks for the answer but there is one thing i dont understand and that is, where is the shadow node? O_o
I guess it is somewhere in the hypershade but i dont know where.... I tried this one + selecting the object but the texture is still plain grey.

user added image

# 4 08-01-2007 , 07:56 AM
gster123's Avatar
Moderator
Join Date: May 2005
Location: Manchester Uk
Posts: 6,300
you need to click the option box inb the convert to file texture command in the edit menu of the hypershad, theres an option fo bake the shadows.


"No pressure, no diamonds" Thomas Carlyle
# 5 08-01-2007 , 08:04 AM
Weyu's Avatar
Registered User
Join Date: Nov 2006
Location: Sweden
Posts: 482
Thanks alot gster user added image

# 6 08-01-2007 , 09:21 AM
Weyu's Avatar
Registered User
Join Date: Nov 2006
Location: Sweden
Posts: 482
Hmm is it possible to snapshot so that it includes the texture?
The reason why i want to do this is so i get the image in a better resulotion then the 512 that seems to be the best for the shaded texture.

The image below is a print screen.

user added image

# 7 10-01-2007 , 03:55 AM
Weyu's Avatar
Registered User
Join Date: Nov 2006
Location: Sweden
Posts: 482
No one got an idea how to create a shaded texture with better resulotion then 512? (Need 2k)

Help would be most apriciated. user added image

# 8 10-01-2007 , 04:50 AM
gster123's Avatar
Moderator
Join Date: May 2005
Location: Manchester Uk
Posts: 6,300
Its in the options for the convert texture to file i n the X and Y resolution


"No pressure, no diamonds" Thomas Carlyle
# 9 10-01-2007 , 08:25 AM
Weyu's Avatar
Registered User
Join Date: Nov 2006
Location: Sweden
Posts: 482
Yes but the problem is that i can only go to 512 and not further. :S
And sadly I need a 2k resolution to fit the other texture in photoshop.

# 10 11-01-2007 , 02:09 AM
gster123's Avatar
Moderator
Join Date: May 2005
Location: Manchester Uk
Posts: 6,300
Try typing it in.

A lot of things in maya got further than the sliders


"No pressure, no diamonds" Thomas Carlyle
# 11 11-01-2007 , 04:47 AM
Weyu's Avatar
Registered User
Join Date: Nov 2006
Location: Sweden
Posts: 482
Thanks alot! user added image

And this is knowledge that can come in handy in the future. user added image

Posting Rules Forum Rules
You may not post new threads | You may not post replies | You may not post attachments | You may not edit your posts | BB code is On | Smilies are On | [IMG] code is On | HTML code is Off

Similar Threads