Complex UV Layout in Maya
Over the last couple of years UV layout in Maya has changed for the better. In this course we're going to be taking a look at some of those changes as we UV map an entire character
# 1 07-06-2013 , 10:53 AM
Skalman's Avatar
Registered User
Join Date: Apr 2012
Posts: 293

Texture not working together with the UV texture editor

Just got into UV mapping, and I figured adding a checker texture would help me to go through my UV maps.

What I did: added a lambert, in the attribute editor i went to color - file - checker texture, then I assigned the new checker texture to my model.

What went wrong: It seems like the checker texture (the original picture) only applies to every face I have. 8x8 black/white tiles are applied to every face. If I move anything in the UV texture editor nothing happens in my perspective view. Which I belive is the whole idea with adding a checker texture.......


I want to be able to control my texture in the UV texture editor, but I can't. Why can I not? Help would be appreciated user added imageuser added image


user added image


thanks
skalman


20 year old guy from Sweden



Big Bob Marley fan
Love skateboarding
Maya, Mudbox and Photoshop user

Full name: Marcus Ralman


https://www.facebook.com/MarcusRalman3D

^ My facebook page ^
# 2 07-06-2013 , 11:31 AM
Skalman's Avatar
Registered User
Join Date: Apr 2012
Posts: 293
I just tried to do the same thing on a new project. I added a cube and did the same process. Weird enough it works with the cube. I might try to export my mesh into a completely new scene and see if that works. But I wanna know where i went wrong ...


20 year old guy from Sweden



Big Bob Marley fan
Love skateboarding
Maya, Mudbox and Photoshop user

Full name: Marcus Ralman


https://www.facebook.com/MarcusRalman3D

^ My facebook page ^
# 3 07-06-2013 , 12:50 PM
EduSciVis-er
Join Date: Dec 2005
Location: Toronto
Posts: 3,374
It sounds like you might have an additional UV set. And so the UV TE is showing one uv set, but the 3D view is still showing the default one.

# 4 07-06-2013 , 03:15 PM
Registered User
Join Date: Mar 2007
Posts: 1,055

# 5 07-06-2013 , 08:08 PM
Gen's Avatar
Super Moderator
Join Date: Dec 2006
Location: South FL
Posts: 3,520
Deja vu @_@. I know I saw you having this problem before(am I losing my mind? lol). Also check you're uv projection options to see if you have it set to create new uv sets.


- Genny
__________________
::|| My CG Blog ||::
::|| My Maya FAQ ||::
Posting Rules Forum Rules
You may not post new threads | You may not post replies | You may not post attachments | You may not edit your posts | BB code is On | Smilies are On | [IMG] code is On | HTML code is Off

Similar Threads