Complex UV Layout in Maya
Over the last couple of years UV layout in Maya has changed for the better. In this course we're going to be taking a look at some of those changes as we UV map an entire character
# 16 27-07-2003 , 03:10 PM
RFairey's Avatar
Registered User
Join Date: Jul 2003
Posts: 10
Most of those tuts apply only to MAYA 4.5. I have PLE 4.

Whats a MEL script, and could that solve my problem? Is it just an automation of the existing tools, or could I write a short extension to the move tool?

# 17 27-07-2003 , 04:20 PM
R-Tillery's Avatar
Subscriber
Join Date: May 2003
Location: Ventura California
Posts: 966
You need to download the quick time player and view the videos, the all the videos will help you in the ple all maya is basicly all the same way, just view the videos and get an insight on how to do it. as far as mel scripting(not sure on what you trying to do) If what you've been told and dont work for you, Im not sure on how to help you with out a picture of you object.user added image

# 18 14-08-2003 , 10:52 PM
RFairey's Avatar
Registered User
Join Date: Jul 2003
Posts: 10
OK here is a picture: (btw - MEL scripting IS just automation of existing tools)
user added image

# 19 14-08-2003 , 10:58 PM
fredriksson's Avatar
Subscriber
Join Date: Jun 2003
Location: Sweden
Posts: 571
You can do pretty advanced stuff with mel scripting. Mayas interface is basicly a large number of mel-scripts. Maya 5 PLE is out, you might want to try it (it's free after all).


Björn 'santa' Fredriksson

<A href=https://www.bjornfredriksson.com>Site Online.</A>

Check out our 1on1on1 battle for the SandCrawlers.
# 20 14-08-2003 , 11:21 PM
RFairey's Avatar
Registered User
Join Date: Jul 2003
Posts: 10
Where the hell do I get MAYA 5 PLE? The downlaod link on the AW site says available in fall 2003, and I can't find any other location to dload from. Is it available in US only? Am in UK.

# 21 14-08-2003 , 11:39 PM
Dann's Avatar
Registered User
Join Date: Feb 2003
Location: Los Angeles
Posts: 695
PLE v5 is right on the front page of www.alias.com, and it's not bound by continent

# 22 15-08-2003 , 01:05 AM
[icarus_uk]'s Avatar
Registered User
Join Date: Mar 2003
Location: Too near the sun
Posts: 501
Heheh Im setting up my website for unreal engine static meshes this weekend user added image

I dont know of an ActorX pluggin for PLE v5 so make sure you can export your file to a .ase before you go ahead and take the plunge. It would really suck to make your mesh then not be able to import it in the Ued.

A little bit more advice would be to get the scale in maya before you import your model. 1 cm in Maya is the same as 1 unreal unit. So any model you make comes out really tiny unless you build it scaled up in maya, while Ued does have draw scale, I never liked using it as its not very friendly, its alot easier, and will save you alot of bother to scale things up in maya.


# 23 15-08-2003 , 07:49 AM
RFairey's Avatar
Registered User
Join Date: Jul 2003
Posts: 10
np -I have a MEL script written that converts the selected objects to a set, adds the scale, package and group attributes etc, setting the scale to 16 automatically.

Edit:
@Dann - there is a comma in your link above that messes it up. Even when I remove it I can't get to the alias website as it tells me the connection was refused.
(They really don't want me to have PLE 5 do they....)


Last edited by RFairey; 15-08-2003 at 07:57 AM.
# 24 15-08-2003 , 01:22 PM
R-Tillery's Avatar
Subscriber
Join Date: May 2003
Location: Ventura California
Posts: 966
There site is down right now. I cant log in to the sitee as welluser added image

# 25 15-08-2003 , 02:04 PM
^^TwEeK^^'s Avatar
Registered User
Join Date: Apr 2003
Posts: 357
probably because of the power outage


- TwEeK
# 26 15-08-2003 , 02:14 PM
R-Tillery's Avatar
Subscriber
Join Date: May 2003
Location: Ventura California
Posts: 966
Wow thats right!!! how crazy is that?I'd hate to be there right now. I'd lose my mind if the power went out here.user added image

# 27 17-08-2003 , 02:45 PM
RFairey's Avatar
Registered User
Join Date: Jul 2003
Posts: 10
The sites back up - I still can't see a download link - I get the option to order one on CD, and then get told the download will be available in fall 2003.

Am I looking in the wrong place?

# 28 17-08-2003 , 03:16 PM
R-Tillery's Avatar
Subscriber
Join Date: May 2003
Location: Ventura California
Posts: 966
YUP GoTa WaItuser added image

Posting Rules Forum Rules
You may not post new threads | You may not post replies | You may not post attachments | You may not edit your posts | BB code is On | Smilies are On | [IMG] code is On | HTML code is Off

Similar Threads