Introduction to Maya - Rendering in Arnold
This course will look at the fundamentals of rendering in Arnold. We'll go through the different light types available, cameras, shaders, Arnold's render settings and finally how to split an image into render passes (AOV's), before we then reassemble it i
# 1 12-08-2011 , 04:50 PM
Registered User
Join Date: Jan 2009
Posts: 22

Mental Ray sss overall colour problem

Hi, I was wondering if anyone could help me out on a problem I keep encountering in Maya, I am setting up the sss shading network for skin, and I am pluging in multiple layered textures for diffuse colour, epidermal, etc. So everything in the sub surface scattering menu is plugged in and works fine, however when I am ready to plug in my specular layerd texture into overall colour in specularity, for some reason Maya freezes. What is more odd, is that I just plugged in some random texture and it did not freeze. Even more strange, I duplicated a layered texture that was already plugged into the sss shader and plugged it into the overall colour option, and it worked fine, now when I changed the textures to the one I want, the face spec worked, but the body and limbs do not, this is the same for the primary specular colour.


Thanks


Last edited by Buster Sword; 12-08-2011 at 05:04 PM.
# 2 12-08-2011 , 08:25 PM
NextDesign's Avatar
Technical Director
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,988
Are you using the same file format for the textures? Maya, and even more, Mental Ray, is picky about file formats. If you can, either save as a tga, or iff. Stay away from iff.


Imagination is more important than knowledge.
# 3 13-08-2011 , 06:18 AM
Registered User
Join Date: Jan 2009
Posts: 22

Are you using the same file format for the textures? Maya, and even more, Mental Ray, is picky about file formats. If you can, either save as a tga, or iff. Stay away from iff.

Thank you for the quick response, I have saved all my textures as Jpegs, which were all running fine until I ran into the overall colour issue.

# 4 13-08-2011 , 11:13 AM
Registered User
Join Date: Jan 2009
Posts: 22
Targa's just make it crash, but I have run into another problem, I have the same layered texture network, and this time I'm loading in bump files, but when I load the texture I get this message '// Warning: Failed to open texture file C:/.../../.. // Error: Image conversion (to IFF) failed //'

Posting Rules Forum Rules
You may not post new threads | You may not post replies | You may not post attachments | You may not edit your posts | BB code is On | Smilies are On | [IMG] code is On | HTML code is Off

Similar Threads