SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.


SM Forums / Maya Questions / Animation / Animation Sliders

Animation Animation & Rigging Related Topics

Join the conversation. Reply to post
 
Thread Tools
16-09-2002, 10:53 PM   #1
Protheus
Registered User
 
Protheus's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Beyond Oblivion
Posts: 471
Animation Sliders
In Max you have the capability to create a slider for you animation, .. You move the slider and the joint and the character in the scene moves also !

Does maya has the same options ?
__________________
The Important Thing is NOT to Stop Questioning.
--- Albert Einstein ---
www.ProtheusWorld.tk
  Reply with quote
17-09-2002, 11:30 AM   #2
Razvan
Registered User
 
Razvan's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Romania
Posts: 4
If you mean a slider that controls the joint's rotation/translation/scale, it can be done with mel.
Look up the 'window' command in the manual, that's the function that does interfaces, I think it's a good start.

... don't have time ... got to go ...
  Reply with quote
24-09-2002, 09:46 AM   #3
Jim
Registered User
 
Jim's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Adelaide Australia
Posts: 201
re animation sliders
Hi there,

I'm assuming that your not refering to the MMB (middle mouse button) function on ANY channel in the channel box????? i.e. Dragging back and forth to change a parameter, etc...

but,

a mix of the above technique plus what I think in Max is reffered to as "Wiring Parameters".

If so then,

Maya's name for the 'procedural setup' is called dynamic attributes.

The add attribute function is found under the Modify menu.

You could select an object and add a new attribute, then use the Set Driven Key function found under animation menu and wire the attribute to the SDK function.

Hope this helps

re Jim
__________________
Mayan elder......only in years.....
  Reply with quote
24-09-2002, 10:05 AM   #4
Protheus
Registered User
 
Protheus's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Beyond Oblivion
Posts: 471
well tnx for the info. I am not well know with maya animation. But will look up the set drive funstion and see what it does.
__________________
The Important Thing is NOT to Stop Questioning.
--- Albert Einstein ---
www.ProtheusWorld.tk
  Reply with quote
25-09-2002, 08:20 AM   #5
Dimitris Liatsos
Registered User
 
Dimitris Liatsos's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Athens
Posts: 5
Go to AW and dowload attribCol.mel (Atribute collector).

Select AALLLL the channels u want to create sliders and the click on the mel script button u have created when u load attribCol.mel on your shelves.


The best animation help tool u will find, no matter what u are animating!!!



Ok here is the script from me in *.zip format from me ...u finally don't have to go to AW!!!
__________________
Liatswagen
  Reply with quote
25-09-2002, 08:26 AM   #6
Kevin
Guest
 
Posts: n/a
nice post dimitris-i will look into this later
  Reply with quote
25-09-2002, 09:11 AM   #7
Protheus
Registered User
 
Protheus's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Beyond Oblivion
Posts: 471
tnx indeed, will have a look later on and see what this baby does !
__________________
The Important Thing is NOT to Stop Questioning.
--- Albert Einstein ---
www.ProtheusWorld.tk
  Reply with quote
Reply

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bake Simulation Issue and Unity animation TomIsJoking Maya Technical Issues 0 31-03-2016 08:10 PM
which 3D animation school for master degree should i choose? ccavute Maya Basics & Newbie Lounge 1 01-04-2009 06:42 AM
Animation Battle sspikedudley Battle Arena 18 13-08-2008 11:53 AM
same animations on duplicate models Tammy Maya Basics & Newbie Lounge 1 07-05-2007 11:52 AM
Controlling animation with sliders. dkouts Animation 7 26-11-2002 02:07 AM