Integrating 3D models with photography
Interested in integrating your 3D work with the real world? This might help
# 1 02-09-2007 , 02:15 AM
tweetytunes's Avatar
Subscriber
Join Date: Jan 2004
Location: Bolton - UK
Posts: 2,457

Tweetytunes Sept/Oct Ruins

Well going to do this one and bloody finnish it. I sick of not finnishing these things, but with a new job (not in cg :hug: ) and life sorting itself out a little - I have the idea and the time for this one.

Going to do a church with a tower that has been hit my a space craft. The idea is that this was first contact with a alien race sent here to crush us. Going to base it of the church here in Dartford as it will be great ref

https://www.dartford.gov.uk/images/church_dartford.jpg

(but going to change it abit as I dont want them coming after me like they did to sony and insomniac over Resistance: Fall of Man on the ps3)

and I love the idea of killing off a church.



Last edited by tweetytunes; 02-09-2007 at 02:19 AM.
# 2 02-09-2007 , 02:24 AM
tweetytunes's Avatar
Subscriber
Join Date: Jan 2004
Location: Bolton - UK
Posts: 2,457


# 3 10-09-2007 , 05:14 PM
tweetytunes's Avatar
Subscriber
Join Date: Jan 2004
Location: Bolton - UK
Posts: 2,457


# 4 10-09-2007 , 05:23 PM
Jr.Who
Guest
Posts: n/a
That looks pretty sweet! How do you go about cutting those holes into the mesh?
user added image

# 5 11-09-2007 , 01:51 AM
THX1138's Avatar
19 year Veteran
Join Date: Sep 2002
Location: U.S.A.
Posts: 2,140
Good to see more progress on this tweety! user added image Looking might fine!

# 6 11-09-2007 , 06:30 PM
tweetytunes's Avatar
Subscriber
Join Date: Jan 2004
Location: Bolton - UK
Posts: 2,457
cheers dudes

https://www.ravage3d.com/images/neils...s/ruins2_1.jpg

got the uv`s and some basic textures on the tower to try and see how little modeled detail I can get away with.

need to delete some of the frame and the flooring but will do that once i have more of a scene. Also want to add a clock and some bells on the top of tower.

The holes are just drawn out using the split poly tool and then delete faces and then apend poly tool any holes. I don`t trust the boolean tools as they make a mess.


# 7 11-09-2007 , 08:05 PM
arran's Avatar
Registered User
Join Date: Dec 2005
Location: Brooklyn, NY
Posts: 3,708
yeah - this is already looking very nice.... it'd be cool to see some rubble and debris...

keep it up mate! user added image

# 8 11-09-2007 , 08:13 PM
Rhetoric Camel's Avatar
Subscriber
Join Date: Dec 2006
Location: Plattsburgh New York
Posts: 1,222
wow this is going to be pretty good. I'm with you on the church thing. Looking pretty cool.

# 9 12-09-2007 , 09:15 AM
tweetytunes's Avatar
Subscriber
Join Date: Jan 2004
Location: Bolton - UK
Posts: 2,457


# 10 12-09-2007 , 03:44 PM
pbman's Avatar
Subscriber
Join Date: Mar 2005
Location: London
Posts: 1,135
looking nice

but im real tidy when i model no matter what it is i always use quads

do u think that using multi-sides makes a differece when doing a flat surface such as this


Now at SMU doing BSc 3D Computer Animation so its hard to get on here
My wire render tut https://forum.simplymaya.com/showthre...threadid=20973
# 11 12-09-2007 , 03:59 PM
arran's Avatar
Registered User
Join Date: Dec 2005
Location: Brooklyn, NY
Posts: 3,708
i don't see how - if it's not going to deform or if it doesn't affect how it looks.

# 12 12-09-2007 , 04:11 PM
tweetytunes's Avatar
Subscriber
Join Date: Jan 2004
Location: Bolton - UK
Posts: 2,457
normally I only use quads but getting the shape of the hole would have meant adding silly amounts of polys on a simply shape.

I need the multi-sides as there is a hole so you can see the inside and the walls are not flat and therefore would look wrong.



Last edited by tweetytunes; 12-09-2007 at 04:17 PM.
# 13 12-09-2007 , 04:25 PM
gster123's Avatar
Moderator
Join Date: May 2005
Location: Manchester Uk
Posts: 6,300
Not realy PB man. Only if your going to smooth or animate it.


"No pressure, no diamonds" Thomas Carlyle
# 14 12-09-2007 , 07:52 PM
tweetytunes's Avatar
Subscriber
Join Date: Jan 2004
Location: Bolton - UK
Posts: 2,457
Well I think I`m done with the modelering of the main tower.
As I have said before small details like rubble and debris will be added after. I also have to build some bells and a ladder for the inside, but still have lots of time - just want to start work on the main building.

I also have to uv map and texture some parts of the tower (the side bricks and the detail on top of the roof) which I`ll do now but no need for a image update for that.

I`m loving how this is turning out so far

https://www.ravage3d.com/images/neils...s/ruins3_2.jpg


# 15 13-09-2007 , 08:26 AM
Subscriber
Join Date: Feb 2006
Posts: 1,937
Yeah im loving it aswell, nice progress so far!

BTW is there a bump map applied to that texture? its kinda trippy :p

Posting Rules Forum Rules
You may not post new threads | You may not post replies | You may not post attachments | You may not edit your posts | BB code is On | Smilies are On | [IMG] code is Off | HTML code is Off

Similar Threads