SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Home / forum / Lounges / Maya Basics & Newbie Lounge / batch render not working
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 14-02-2008, 05:33 AM   #1
Monkey Wrench
Registered User
 
Monkey Wrench's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: United States
Posts: 76
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default batch render not working

I everyone, Im having problems with batch render, after the first frame is rendered it stops and i get the render complete message in the script. I did change the frame numbers from 1 to 2000 in the render attributes. here is the text from the render log if it helps.


2/16/2008
File read in 0 seconds.
Result: C:/Documents and Settings/Chris/My Documents/maya/projects/default/scenes/solar system__4508.mb
Total Elapsed Time Since Start Of Maya (hh:mm:ss): 00:00:04
====================================
Resource Usage At Start Of Rendering
====================================
31395 Page faults
117.750 Mb Max resident size
111.793 Mb Peak total size(Estimated)
9.437 Mb Peak arena size
====================================
117.750 Mb Current
0.313 Mb Data Blocks
8.125 Mb MEL
0.125 Mb Keys
0.750 Mb NURBS AG
0.125 Mb Transforms
====================================
Rendering using 2 threads.
Automatic near/far clipping values: 0.1, 736.14.
Starting Rendering C:/Documents and Settings/Chris/My Documents/maya/projects/default/images/solar system.1.jpg.
Constructing shading groups.

Rendering current frame.
Glow: Filter Width = 21
Resolution = 0.638943
Halo: Filter Width = 51
Resolution = 0.260847
Frame triangle count: 35760

====================================
Resource Usage At End Of Frame
====================================
36177 Page faults
187.082 Mb Max resident size
183.434 Mb Peak total size(Estimated)
67.333 Mb Peak arena size
====================================
184.094 Mb Current
10.000 Mb Render Cache
8.125 Mb MEL
0.125 Mb Transforms
47.672 Mb File Texture Mipmaps
0.007 Mb Render Geometry Arena
0.313 Mb Data Blocks
0.125 Mb Keys
0.750 Mb NURBS AG
====================================
Postprocessing rendering result.
Glow intensity normalization factor = 0.100845.
Halo intensity normalization factor = 0.448938.
Frame triangle count: 35760

====================================
Resource Usage At End Of Frame
====================================
2862 Page faults
189.473 Mb Max resident size
183.434 Mb Peak total size(Estimated)
67.109 Mb Peak arena size
====================================
1819.605 Mb Current
6.667 Mb Render Cache
8.125 Mb MEL
0.125 Mb Transforms
47.672 Mb File Texture Mipmaps
0.007 Mb Render Geometry Arena
0.313 Mb Data Blocks
0.125 Mb Keys
0.750 Mb NURBS AG
====================================
Error: An error has occurred. Rendering aborted.
Monkey Wrench is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2008, 12:50 PM   #2
mirek03
Subscriber
 
mirek03's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Australia
Posts: 2,752
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

not many could give an answer from all that code.., but you have described the problem well enough i think without all that

set the render globals

name.#.ext (this readies maya for animating image sequences.., another word might be.., moving pictures, movies.., nor still frames.

set the amount of frames.., default is 1-10

how many frames.., ecery second?? or ALL

next frame padding.., set it to 5 (helps the composite app )

the rest im sure you know

you could read more in the help files (I hate it when people say that)

or

go to the FREE tut here on SM on rendering.., by Mike if i recall.., nice vibe video
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	re.jpg
Views:	143
Size:	58.5 KB
ID:	38216  
__________________
take it easy and life will be easy
mirek03 is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2008, 10:29 PM   #3
Monkey Wrench
Registered User
 
Monkey Wrench's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: United States
Posts: 76
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

hmm , i guess i should explain in detail abit more. I have done batch renders before and they have worked. I have done all the stuff that you told me to do except the set global renders, Im not sure where that is. Thank you for helping me though, I really appreciate it

oh and one more thing. It seems that batch render only wants to work in certain scenes that I have. moslty in my older scenes. If i create a new scene it wont work.
Monkey Wrench is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2008, 05:19 AM   #4
mirek03
Subscriber
 
mirek03's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Australia
Posts: 2,752
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Quote:
I have done all the stuff that you told me to do except the set global renders
??????

i thought thats all i told you to do??

anyqway., render globals is the icon next to the render icons.., (clapper boards) at the top right on your status line. you will find it very difficult indeed to render if you dont know where the render globals live

worth a look!

best of luck
__________________
take it easy and life will be easy
mirek03 is offline   Reply With Quote
Old 18-02-2008, 01:10 AM   #5
Monkey Wrench
Registered User
 
Monkey Wrench's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: United States
Posts: 76
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

hmm... Im not sure what i did but it seems to be working now. Thankyou!
Monkey Wrench is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Batch Rending Render Layers Ozgalis Lighting & Rendering 7 07-01-2011 06:04 PM

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.